Hasselskogen – Melissa Albert

albert_hasselskogen_omslag_inb.jpg
Recensionsexemplar

Det var ett tag sedan jag läste Hasselskogen och där och då tyckte jag att det var en underhållande berättelse som gick undan att läsa. Nu kan jag knappt komma ihåg vad den handlar om… Till bokens försvar säger det nog mer om mig än om boken. En av anledningarna till att jag skaffade den här bloggen var just för att jag skulle kunna kolla tillbaka och se vad jag tyckte om böcker. Såååååå. Tillbaka till Hasselskogen. 

Alice och hennes mamma har alltid varit förföljda av otur och hemskheter. De har flyttat runt hela Alice liv och när hennes mormor, en hyllad författare, dör blir allt ännu värre. Helt plötsligt är hennes mamma bortrövad till vad som verkar vara den mörka värld hennes mormors berättelser utspelat sig i. Alice är redo att göra allt i sin makt för att få sin mamma tillbaka, men den enda ledtråd hon har är en lapp från sin mormor där det står Håll dig borta från Hasselskogen. Med hjälp av sin klasskamrat tillika mormors galna fan Ellery ger hon sig ut på ett äventyr hon aldrig kommer att glömma.

Jag har tidigare nämnt att jag älskar bokserier. Men det finns faktiskt tillfällen då böcker skulle vinna på att vara standalones. Här är ett sådant fall. Det stretchas så in i helsike och jag ba;

giphy
För det är så mycket bättre när det är här och nu, allt måste liksom inte bli triologier. Det händer mycket på kort tid, och flera gånger märker jag att berättelsen överraskar mig i och med den riktning den tar.  Underhållande, men ingenting revolutionerande.

Jag tror (nej, jag är inte helt säker ännu) att jag tycker om trenden med att vår värld finns parallellt med andra mer fantasyinspirerande platser i den stil som finns i Hasselskogen, Fandom och andra böcker som hypats de senaste åren. Det blir en kul klash mellan vår nutida, moderna värld och våra drömmars (och ibland mardrömmars) världar. Just när det kommer till detta måste jag ge Melissa Albert en high five för det är så himla bra gjort!

Så ja… denna recensionen was all over the place. Men, återigen. Underhållande, men ingenting revolutionerande. MEN, så fint omslaaaag!

Förlag: Modernista
Går att köpa här: Adlibris, Bokus, Cdon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s