A darker shade of magic – V.E. Schwab

darker
”Kell is one of the last travellers–magicians with a rare ability to travel between parallel universes connected by one magical city.

There’s Grey London, without magic and ruled by the mad King George III. Red London–where magic is revered, and where Kell was raised alongside the heir to the empire. White London–where people fight to control the remaining magic and magic fights back.

And once there was Black London…” – Goodreads

Jag är så himla glad att jag äntligen gav mig på att läsa denna omtalade triologi. I detta nu har jag läst klart del två och jag har tredje delen väntandes i bokhyllan. Ja, detta är verkligen en story i min stil.

Delvis är det ganska mycket klassisk fantasy; tänk ett eget språk, politiska (kungliga) intriger, magi och en hel del karaktärer att lära känna. Men ändå så finns det en modern twist i det hela, och den blir unik i mina ögon.

De första femtio sidorna eller så är lite mer söliga sen ökar tempot en hel del. Jag vet att en del som recenserat boken inte köper de relationer som uppstår i berättelsen då de utvecklas så snabbt, men jag har sällan problem med sådan kärlek och vänskap. Jag uppskattar snarare tempot. För tempo finns det och det är fasen aldrig tråkigt utan istället är det spännande KONSTANT efter de där första kapitlen där man mest pratar bakgrund och världarnas och magins uppbyggnad.

De flesta karaktärerna är lätta att tycka om, och de som inte är det är otroligt enkla att hata. Jag saknar inget i uppbyggandet av just karaktärerna men ibland kan jag önska att vi skulle få veta mer om bakgrunden, världen (världarna?) och de olika versionerna av London. Jag vill helt enkelt ha mer, och jag skulle inte tacka nej till en hel bok om Kells bakgrund eller om hur magin kom att lämna vissa av världarna.

För jag vill ha mer. Jag har redan slukat uppföljaren A gathering of shadows och den sista delen A conjuring of light står och stirrar på mig i detta nu. Wow, jag är kär.

Ps. Detta är den sjätte boken jag läser på engelska i år. Good for me! Ds.

Förlag: Titan books Ltd
Går att köpa här: Adlibris, Bokus, Cdon

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s