Outsidern – Stephen King

9789100177164.jpg
När jag läste om (snarare hörde om, booktube is my thing) Outsidern så visste jag direkt att den – den vill jag läsa. Inte bara för att min besatthet av Stephen King har ökat på senare år, utan för att storyn verkade vara otroligt spännande och 100% up my alley.

Tränare Terry är en välkänd och mycket älskad personlighet i den lilla staden. Det ska komma att ändras markant när han på en barnmatch i baseball inför halva staden blir anhållen för ett grovt och sexuellt mord på ett barn. Fallet verkar vattentätt, flertalet av varandra oberoende vittnen har med säkerhet pekat ut Tränare T. som den skyldiga. Det visar sig snart att det finns vittnen som kan bevisa att Tränare T. samtidigt som mordet begicks befann sig i en stad några timmar bort. Men det är väl inte första gången vittnen ljuger? För en person kan väl inte vara på två ställen samtidigt?

Spännande, va!? Och det börjar väldigt starkt. Jag vägrar lägga ner boken och när jag väl måste (nåja, jag har faktiskt ett jobb) så längtar jag hem igen.

Nu för tiden vet vi ju redan att Stephen King kan skriva böcker, och Outsidern är inget undantag. Den är spännande, lite småläskig mest hela tiden och det berör såklart det övernaturliga. Det som drar betyget lite är slutet, också detta i sann Stephen King-anda, exakt som jag tyckte om Det. Även om det inte var lika illa denna gången, långt ifrån, så tycker jag att det är svagare än de första två tredjedelarna. Det är synd, för ofta sitter slutet med en när man tänker tillbaka på en bok.

Boken har kopplingar till en serie som King skrivit, den om Bill Hodges, men dessa har jag inte läst och det är absolut ingenting man behöver göra för att hänga med. Det är snarare en kärleksfull flört än en fortsättning på serien.

Trots slutet så anser jag absolut att Outsidern är läsvärd. Så pass att jag idag var och köpte Törnrosor av samma författare. Mersmaksjukan, den åkte jag på för länge sedan när det gällde King. Längtar efter att läsa den!

Andra böcker av samma författare: Det, Revolvermannen
Förlag: Albert Bonniers förlag (därifrån bilden lånats också)
Går att köpa här: Adlibris, Bokus, Cdon

 

En reaktion på ”Outsidern – Stephen King

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s