The seven deaths of Evelyn Hardcastle – Stuart Turton

y648.jpg
This is my kind of mystery. Seriöst, hela idéen med berättelsesättet är fantastiskt. Vilken bok jag snackar om?

The seven deaths of Evelyn Hardcastle. Den är på många sätt en klassisk mystery-bok. Någon dödas – följ en eller flera karaktärer när hen/de finner ledtrådar i jakten på mördaren. Försök som läsare lösa mysteriet först av alla. Men istället är Aiden, som man följer, en person som vaknar upp i nya kroppar varje dag, fast i en dag där Evelyn ska dö – och det är upp till Aiden att lösa mordet. Och självklart är det någon som försöker stoppa honom.

Jag älskar som sagt detta upplägget. Det är så jävla förvirrande (vem fasen var det som sa det nu igen? Kan man lita på den personen? HUUUUR??????) och det kräver en hel av mig som läsare för att jag ska hänga med. Utöver grundmysteriet – vem försöker (och lyckas) mörda Evelyn – så finns också frågor kring vad det egentligen är som sker. Vem har satt Aiden i denna situation och varför? Går det att komma ut? Dubbelt upp, kan man säga.

Turton lyckas hålla mig som läsare på spänn in i slutet. Jag har ingen aning om vad som ska hända, och trots att jag flera gånger längs läsningens gång tror mig ha funnit lösningen så har jag inte det. Not even close.

Med andra ord var detta en högst underhållande bok, och jag är glad att jag läste den. Den är originell och håller hög kvalitet rakt igenom. Man kan ju lugnt säga att jag kommer att ha ögonen öppna när det gäller Stuart Turton. Och – vilket fint omslag va? Enkelt men klassiskt.

Förlag: Raven Books
Går att köpa här: Adlibris, Bokus, Cdon. 

En reaktion på ”The seven deaths of Evelyn Hardcastle – Stuart Turton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s