Mitt läsår: 2017

Well, we made it. Snart är 2017 över för alltid. Personligen så har det varit en hell of a roller coaster. Jag gifte mig och fick därmed mitt nya efternamn, en fantastisk semester med resor både inom Sverige och ner till Grekland, vi började förbereda inför vår nya stora lägenhet som vi flyttar in i alldeles snart. Massor med bra filmer på bio, sjukt många bra böcker, ett par ölkvällar med nära vänner.

Det var däremot också ett klassiskt skitår, jag har mått otroligt dåligt psykiskt vilket gjorde att jag varit utmattad väldigt mycket. Upp och ner, med andra ord. Detta har också speglat sig i min läsning, ibland har jag inte gjort annat än att läsa och ibland har jag inte orkat ta upp en bok på flera veckor. Så kan det vara.

Meeeen. Jag nådde mitt läsmål! 66 böcker blev lästa och målet var 65 så det var nära men det gick till slut!

2017.png

 

Jag tycker ändå att jag har lyckats hålla en ganska bra bredd och jag kom att gilla nära in på allt jag läste. Här kommer lite fakta, som mest är rolig för mig själv (och delar av det har jag stulit av Goodreads rakt av:

 • Det blev fler klassiker än jag brukar få läst, ganska mycket ya-fantasy och väldigt mycket Julie Kagawa – som kom att bli den författare jag läste flest böcker av i år. 8 stycken, och för er som undrar så togs andra platsen av Cassandra Clare (4 st).
 • Jag både påbörjade och avslutade några serier:
  Grisha-trilogin av Leigh Bardugo. Nu är jag pepp på hennes andra serie!
  Iron Fey-serien av Julie Kagawa. Typ ingen pratar om denna!?
  De utvalda-serien av Kristin Cashore. Helt galet underskattad!
 • 24 937 sidor lästa.
 • Kortaste boken var George Orwells Djurens gård med ynka 94 sidor – ett bevis på att en bok inte behöver vara tjock för att vara genialisk och fantastisk.
 • Tjockaste boken kom att bli Neil Gaimans American Gods – 635 sidor. Under slutet av året inledde jag Stephen Kings DET som slår de 635 sidorna genom att nära in på dubbla dem, men då jag inte hann avsluta den blir den tegelstenen inte räknad här.

2017 böcker.png

 

Tidigare årssammanfattningar
2016
2015

En reaktion på ”Mitt läsår: 2017

 1. George Orwell skrev fantastiskt bra. Jag läste hans bok 1984 förra året och vill läsa hans Djurens gård igen. Sista veckan i december upptäckte jag en av böckerna du har på din lista, Midnattskronan, och blev helt fast. Jag brukar inte läsa YA-litteratur, så jag blev väldigt överraskad över att vara tillbaka i känslan från tonåren, då jag verkligen glömde tid och rum och bara sveptes med av berättelsen. Det var länge sedan det hände. Nu väntar jag på att tredje delen i serien skall landa i brevlådan så att jag kan läsa vidare i serien 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s