Let it snow! – John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle

9789163889417

Let it snow! får vi läsa tre fristående (men sammanlänkande) berättelser skrivna av tre olika författare.

Jubilees föräldrar kommer inte hem inför jul och hon tvingas sätta sig på ett tåg till sina föräldrar i Florida, men en snöstorm drar in och helt plötsligt är hon strandad mitt ute i ingenstans. Julen kommer inte att bli så som hon har önskat.

Tobin, Greven och JP sitter fast i ett Bond-maraton när deras polare ringer från sin arbetsplats. Meddelandet är tydligt: Cheerleaders! Och ta med Twister! Men hur ska det gå att ta sig dit i den värsta snöstormen de någonsin varit med om?

Addie är deppig sedan hon dumpade sin pojkvän och nu ångrar hon sig big time. Det är jul och hon känner sig ensam, och det blir inte bättre när hennes kompisar kommer förbi och påpekar att hon är självupptagen och egoistisk. Och hur passar en minigris in i hennes berättelse?

Detta är så himla snuttegulligt att jag nästan drunknar i det. Tonårskärlek och den där ”skitsamma att det är snöstorm, kom vi drar ut!”-attityden som lämnade min kropp någonstans kring 20-års åldern. Det är något nostalgiskt över det hela, ändå, även om snöstormarna var få i mitt tonårens Malmö (regn och blåst däremot!).

Den första berättelsen kom att bli min favorit, den andra berättelsen blev tvåa i tävlingen och den tredje berättelsen var inte mycket mer än bra. Jag ogillade Addie från första stund och brydde mig inte riktigt mycket om vad som hände henne – det enda jag gillade var slutet.

Formatet var något jag var tveksam till först, men genomförandet var så pass bra att jag övertalades till slut. Allting flätades ihop riktigt bra i slutändan. Omslaget då – vi måste prata om omslaget! Den svenska utgåvan är min favorit, och den har glitter som ger en riktig julkänsla. Bilden uppe i vänstra hörnan ger den tyvärr ingen rättvisa.

Med andra ord, en riktig mysig julberättelse.

Förlag: Bonnier Carlsen
Går att köpa här: Adlibris, AkademibokhandelnBokus, Cdon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s