Kungens fånge – Victoria Aveyard

aveyard_kungens_fange_omslag_inb_0.jpg
Var självklart inne och köpte denna redan dag ett och sedan dök den upp som recensionsexemplar också 

Akta er för spoilers för tidigare delar i serien, BU!

Mare är fånge hos kungen, instängd utan möjlighet att använda sin blixtförmåga. Hon lever sitt liv i ett och samma rum med vakter som knappt vill kolla på henne.

Maven har äntligen blivit kung och gör allt i sin makt för att behålla kontrollen över sitt kungarike, där de röda och blandblodigas uppror fortsätter att härja. En kontroll som kommer att visa sig vara svår att behålla när pilarna skjuts från alla håll.

Cal, prinsen i exil, är redo att göra allt i sin makt för att få tillbaka Mare. Allt.

Jag var så himla pepp på att läsa den avslutande delen i Röd drottning-serien så att jag smällde av hela under en tågresa mellan Malmö och Stockholm. När det var dryga 50 sidor och tre miljoner frågetecken kvar blev jag mer än lite nervös. När sista bladet var läst var jag irriterad över att jag inte skulle få alla svar ännu. Och fler böcker är inte alltid svaret. Nåja.

source

Den första delen av boken är ganska seg, medan det händer mycket mer längre in i berättelsen. Shit goes down, kan man lugnt säga. Det är lite synd att det inledningsvis är så tråkigt att följa och jag tror att Aveyard hade kunnat korta ner de dryga 500 sidorna med flera kapitel utan att tappa något av storyn. Det har kommit att bli något familjärt med Mare, Maven och Cal, så även när det är lite segre så tappar jag inte intresset fullt ut.

Jag blir lite irriterad på Mare ibland, hon är verkligen en stereotypisk huvudkaraktär i denna genre. Hård mot andra när de gör fel, dömer snabbt, tar själv helknäppa beslut mest hela tiden, får känslor för alla problematiska dudes som finns… Jag tycker dock att hon går igenom en karaktärsutveckling framåt slutet i denna bok som är positiv och som jag verkligen hoppas på fortsätter i fjärde delen. Lite mognad sådära.

För ja, även om det ibland blir lite segt så är detta en serie jag verkligen tycker om, så självklart kommer jag att läsa den fjärde delen. Jag hade läst hundra delar om det hade behövts.

Del #3 i Röd drottning-serien
Här har jag skrivit om tidigare delar: #1, #2.
Förlag: Modernista
Går att köpa här: Adlibris, Bokus, Cdon

En reaktion på ”Kungens fånge – Victoria Aveyard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s