Veckans topplista: Sommarens bästa

Johanna inne på Johannas deckarhörna har börjat köra med Veckans topplista och denna veckan hänger jag på! Sommarens bästa… Nåja, jag har ju några veckor semester kvar så jag har bestämt att sommaren inte är riktigt över än MEN listor kan man göra ändå. 🙂

Jag har inte hunnit skriva inläggmg om så många av dessa ännu – men ingen fara på torpet – de dyker snart upp.

veckans-topplista-e1500991790676.png

1 Liseys berättelse – Stephen King.
Denna är egentligen en omläsning. 2007 läste jag den på stranden i Spanien, ynka 16 år gammal. Älskade den, fann mig själv, blev förälskad. 2017 läste jag den på stranden i Grekland, kände igen ännu mer av min egen ångest och mina egna demoner och blev ännu mer hooked. Åh. Det kommer snart ett inlägg med mina tankar!

2  Monstrumologen – Rick Yancy.
Jag blev positivt överraskad av denna monsterbok och fick lite Dracula-känsla av läsningen. Me likey. Kommer att läsa nästa del i serien väldigt snart.

3 Tusende våningen – Katharine McGee
När jag läste om denna innan släppet så blev jag väldigt sugen på att läsa den, sen släppte det ett tag. Under semestern blev den en av låneböckerna jag laddade ner till läsplattan och jag ångrar det inte för en sekund. Väldans bra!

4 Midnattsstjärnan – Marie Lu
Tredje och avslutande delen i serien om Rosensällskapet. Vad ska man säga? Lu kan skriva bra historier. Och det är något väldigt tillfredställande (och ibland krampaktigt jobbigt) med att avsluta en bokserie. Huh.

5 Midnattskronan – Sarah J. Maas
Även om jag hade mer att önska när det kom till första halvan av boken så fick sista delen DET. ATT. BRINNA. I. MIG. 100% redo för del tre som släpps på svenska i september. Gissa vem som kommer att springa in och ut på Akademibokhandeln i Mall of Scandinavia typ varje dag för att se om den har kommit in? (Jag vet att man kan förboka online. Jag vet att man kan ”boka” i butik också – vilket jag gör. Men det har liksom blivit tradition att jag springer ut och in hos dem när det gäller boksläpp som denna. Superbra personal där – tips tips!)

 

 

10 reaktioner på ”Veckans topplista: Sommarens bästa

    1. Ja, jag har bara läst en del av Carrie utöver Liseys berättelse. Har köpt på mig ett par så i höst blir det fler! Liseys berättelse är tydligen hans bästa bok enligt King själv, men verkar inte som att de flesta läsare håller med.. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s