NY Times By the book tag

Hittade denna inne hos Fantastiska berättelser och tänkte, varför inte? Gör den du med, vet jag!
1. What book is on you nightstand right now?
Jag rensade precis och satte tillbaka alla böckerna i bokhyllorna, så nu har jag bara kvar den jag läser just nu. Florence Stephens förlorade värld – En sannsaga om Huseby bruk av Lena Ebbervall och Per E Samuelson. Har precis börjat men den verkar väldigt intressant.
 
2. What was the last truly great book that you read?
Jag har läst väldigt många, om än på olika sätt, bra böcker på sistone men den första som jag tänker på är Flickan med gåvorna av M.R. Carey. Den gick av någon värdelös anledning bara bio i några veckor så jag missade tyvärr den, men boken var fantastisk. Första delen var en av de starkaste inledningarna jag har läst på väldigt länge.
3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?
J.K. Rowling känns som det givna, men kanske lite tråkiga, svaret. Det finns inga böcker som varit i närheten att påverka mig så mycket som Harry Potter-serien har gjort.
 
4. What books might we be suprised to find on your bookshelves?
Människor som känner mig tycker nog att det är en självklarhet att jag har en miljon historieböcker av olika slag i bokhyllorna, men jag skriver inte om det så mycket här i bloggen så det skulle nog  vara det då. Tegelstenar om trettioåriga kriget och romarriket. Älskart.
 
5. How do you organize your personal library?
.Jag jobbar på det. Att få det organiserat över huvud taget, alltså. Det går sådär, om jag ska vara helt ärlig. Jag försöker ha serier tillsammans, olästa recensionsexemplar för sig, historieböcker i en hörna och biografier i en annan. Just nu är det mest allting överallt. Det funkar det också, och det passar mer in i mitt övriga liv också om vi ska vara sådana.
 
6. What book have you always meant to read and haven’t gotten around to yet? Anything you feel embarresed never to have read?
Det finns en hel del böcker som jag velat läsa i väldigt många år men som jag inte lyckats med ännu. Utvandrarserien av Vilhelm Moberg stirrar ofta på mig när jag ska välja, Sagan om ringen-serien är faktiskt också oläst fastän jag försöker mig på den när jag var typ tolv. De flesta böckerna jag verkligen vill läsa men inte har läst ännu är klassiker av olika slag. Men jag skäms inte om jag inte har läst en viss bok. Sådant trams har jag inte tid med.
7. Disappointing, overrated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didn’t? Do you remember the last book you put down without finishing?
Jag säger inte att Gone Girl av Gilian Flynn är dålig, bara att den är överskattad som fan. Det har jag i och för sig insett nu i efterhand. På sistone har jag pausat en del böcker, mest för att jag inte har haft lust med dem just där och då. Till exempel Röta av Siri Petersen. Den tänker jag snart fortsätta med, suget börjar återkomma. Gillar egentligen inte att pausa böcker, vill avsluta dem så att jag kan gå vidare utan den stressen som lägger sig i min kropp när jag inte har läst ut en bok.
 
8. What kind of stories are you drawn to? Any you clear of?
Dystopier, YA, fantasy. Mest av allt är det dit jag dras. För ett tag sedan köpte jag ett tiotal böcker online och omedvetet hade jag köpt på mig åtta förstadelar i olika serier som alla har en eller flera kopplingar till just YA, dystopier och fantasy. Det säger ju en del.
9. If you could require the president to read one book, what would it be?
Menar vi statsministern då? Han skulle behöva läsa något som påminner honom om klassperspektivet och var vi arbetare kommer ifrån och vad det är vi kämpar emot. Kanske Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström?
 
10. What do you plan to read next?
Jag vet inte, har haft stora problem senaste gångerna framför bokhyllorna. Muttrar irriterat ”jag har inga böcker” och sambon skrattar rått och lägger till ”Driver du, eller?”. Det blir med stor sannolikhet fantasy av något slag. Jag känner ju mig själv.

4 reaktioner på ”NY Times By the book tag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s