Percy Jackson #5: Striden om Olympen – Rick Riordan

1032457_201506010028-800x1095

Lite spoilers för föregående delar i serien kan finnas i inlägget. Just saying.

Profetians tid närmar sig. Percy ställs inför det ultimata valet – precis som det var sagt. Det är dags att välja sida – skapa en ny värld med titanerna eller slåss för gudarna och göra allt i sin makt för att rädda Olympen?

Nico di Angelo har en idé som inte bara är knäpp utan även livsfarlig, helt galen och tidigare bevisad dödlig. Men är det kanske också den enda plan som kan fungera och rädda världen så som vi känner till den? Och kan Percy verkligen lita på Nico, som trots allt är Hades son?

 

Alltså. Det är SÅ många år sedan jag läste den första delen i serien om Percy Jackson. Och nu är den slut. Vem är jag ens nu? Hahaha. Jag är skyldig Rick Riordan så himla mycket, det är en sak som är säker. Percy Jackson är en bra serie. Vissa av böckerna har varit bättre än andra men den lägsta nivån har varit hög nog för att denna läsare ska hålla sig mer än nöjd. Striden om Olympen är dock mer än bra. Den lycklas knyta ihop alla de trådar som hängt med oss all these years, vilket någonstans är det viktigaste när man blir klar med en serie. Känslan av att ha fått svar på allt man ville veta.

Hjältarna är många in this one. Let them all shine, var allt jag kunde tänka boken igenom. Det var verkligen ett typiskt avslut, där många av de karaktärer man kommit att lära känna och älska får dyka upp och göra sin grej. Temat för storyn är absolut lojalitet. Kom ihåg var den hör hemma, slåss sida vid sida. Minns vem den riktiga fienden är.

Tack för allt. Filmen för del 2, Monsterhavet släpps i augusti och jag är försiktigt tveksam. Men vi får se, låt oss hoppas på en succé.

Rekommenderas till: Försök en av de föregående delarna först, kanske, din fuskare! 


Del 5/5  i Percy Jackson-serien
Läs mina åsikter om föregående delar här: #1&2, #3 och #4.
Förlag: Bonnier Carlsen
Går att köpa här: Adlibris, Bokus, Cdon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s