Förr eller senare exploderar jag – John Green

9789163873669_200_forr-eller-senare-exploderar-jag_haftadHazel är sjutton år gammal och hon vet att hon ska dö. Hennes mamma försöker hindra henne från att bli deprimerad och skickar henne till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Där träffar hon Augustus, en kille som blivit friskförklarad från sin sjukdom. Deras relation kommer att bli en kärlekshistoria av rang. Episk. Men Hazel ska ju dö. Är det värt att ge sig in i något när man vet att man snart kommer att vara borta?

Jag älskar detta. Tonårskärlekens toppar när de är som bäst. Livets dalar när de är som sämst. En känsla av att det är värt att leva till hundra procent innan man dör. Jag skrattar och jag gråter, men mest av allt känner jag varenda känsla som Hazel beskriver. Nej, jag vet inte hur det är att leva med en obotlig och dödlig sjukdom, men jag vet hur det är att leva nära människor som tvingas lämna livet alldeles för tidigt. Det är röv och långt ifrån vackert. Exakt så äkta känns det i denna berättelse.

Förr eller senare exploderar jag av John Green är en bok som tog tag i mitt hjärta och vägrade släppa taget. Först lyssnade jag på halva boken på Storytel, men mitt abbonnemang tog slut mitt i berättelsen så det blev en paus. En välbehövlig en, för sjukdom och död kan ibland vara ganska känsligt för mig. För ett tag sedan började jag läsa den istället, från början såklart, och den tog slut i ett nafs.

Jag har inte sett filmen ännu (okej, inte helt sant då jag tittat på cirka en miljon klipp på youtube så antagligen så har jag inte sett 10% av filmen). Planen är att jag ska se den snart, så att minnet av boken finns i färskt förvar. För jag vill ju uppleva detta igen och igen och igen. Hela historien känns i hela kroppen och det enda jag egentligen tyckte var riktigt puckat var cigg-scenen som är topp 10 töntigaste sakerna jag någonsin läst. (Ni som vet, ni vet.) Och jag har lite svårt för Hazel ibland, mest i början. Med andra ord tycker jag ändå att det är en bra bok, som jag absolut tycker att man ska läsa om man är into this kind of story.

Rekommenderas till: YA-läsare som inte är allt för anti kärleksberättelser.

HT15/VT16-utmaningen: En bok som blivit film.
Förlag: Bonnier Carlsen 
Går att köpa här: Adlibris, Bokus, Cdon.

5 reaktioner på ”Förr eller senare exploderar jag – John Green

  1. Såg filmen bara för någon vecka sedan och tyckte den var i stort sett lika bra som boken. De har lyckats bra 🙂 Och faktiskt publicerade jag mitt inlägg om filmen precis i dag 🙂

    Gilla

  2. Jag har också inte sett filmen men däremot har jag nyss läst ut boken för första gången
    Jag hoppas verkligen filmen är minst lika bra som boken!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s