MINIRECENSION Percy Jackson #1 + #2 – Rick Riordan

Har (äntligen!) gett mig i kast med att läsa fortsättningsböckerna i Percy Jackson-serien och innan jag skriver om dem här så skulle jag gärna vilja få ner några rader om del 1 och 2. So here it goes.

#1: Född till hjälte 
percy_jackson_fodd_till_hjalte-riordan_rick-17763218-frnt_s
”Percy är en 12-åring med dyslexi och ADHD – och har lite problem med sin verklighetsuppfattning. Så när det dyker upp monster i hans liv vet han inte vad han ska tro. Det visar sig att de grekiska gudarna fortfarande tar aktiv del i människornas liv, och en av dem är Percys pappa. Som barn till en gud är man född till hjälte och behöver vara annorlunda. Ett fantastiskt actionäventyr i gudarnas fotspår!” Lånat härifrån.

#2: Monsterhavet
9789163881275
”Percy Jackson lär känna sin halvbror – en lite trög, men oerhört snäll cyklop! Hans mål är att rädda sina kompisar och sommarlägret från undergång, men för att kunna göra det måste han hitta det gyllene skinnet, som en grym cyklop har lagt beslag på. Samtidigt flåsar andra odjur honom i hälarna, de vill gärna se att han misslyckas.” Lånat härifrån.

Percy Jackson och Olympierna-serien av Rick Riordan har slagit över hela världen. Riordans sätt att blanda mytologi med påhitt är en succé. Jag personligen föredrar Född till hjälte, men del två håller också hög underhållningsnivå. Den fördelen Monsterhavet har är att Riordan lyckas mer med karaktärerna ju längre historien går.

De gamla grekernas myter och gudar anpassas till nutid på ett humoritiskt sätt som tilltalar mig och det är något av det jag gillar mest. När det gäller Percy så känns det ibland som att han har Harry Potter-syndromet – att vara helt dum i huvudet när viktiga beslut ska tas det vill säga – men han är en bra karaktär att följa då han är ”huvudhjälten” (så som det alltid är, det vill säga). Min favorit är Grover, som är hysteriskt kul, han borde få en helt egen serie (Yes, Rick Riordan, Im looking at you!)

Rekommenderas till: Dig som uppskattar äventyr, mytologi och humor.

Del 1 & 2/5 i Percy Jackson och Olympierna-serien
Förlag: Bonnier Carlsen
Går att köpa här: Adlibris, Bokus, Cdon.

4 reaktioner på ”MINIRECENSION Percy Jackson #1 + #2 – Rick Riordan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s