7 frågor

Hittade hela sju frågor hos Amanda så tänkte att jag också skulle ta och besvara dem.

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
Bloggar, goodreads, bokhandeln, biblioteket, tips från någon jag känner… Ju fler sätt desto bättre, tänker jag.

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
Jag har alltid gillat att läsa och det är något som får mig att må bra. Minns inte när intresset satte fart på riktigt, så antagligen har jag alltid varit såhär.

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
För mig är det ingen linjär utveckling, snarare lite fram och tillbaka. Självklart så har jag funnit fler genrer och kan uppskatta ett mer avancerat språk idag än tidigare men samtidigt så har jag mina perioder som med allt annat. Som YA, tröttnar aldrig men ibland blir det mer intentivt och jag slukar endast sådana böcker i ett par veckor.

4. Hur ofta köper du böcker?
I perioder väldigt ofta och i andra perioder inte alls, så svårt att svara på. Jag är ett fan av biblioteket, speciellt deras e-böcker. Sen är det kul att ha vissa böcker också, för det kan ju hända att man vill läsa om dem i framtiden…

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?
Jag tyckte att jag behövde pusha mig själv till att läsa mer skönlitteratur, just för att det är något som får mig att må mycket bättre och att skriva några rader för att minnas dem är ju alltid bra. Sen ba’ hände det.

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
Tyvärr händer det väldigt ofta att jag och författare inte håller med varandra om hur berättelser ska avslutas och jag HATAR det. Är det riktigt illa så kan det förstöra hela min dag och sitta kvar i maggropen i ett par dagar. Finns inte så mycket att göra åt det.

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?
Hehe, jag försöker att inte göra det, men det har hänt att jag har läst sista meningen. Ångrar mig 99% av gångerna.

En reaktion på ”7 frågor

Lämna en kommentar