25 år och nya rea-böcker

blogg

Jag fyller 25 år idag och spenderade några timmar av dagen i stan (partyfirande blir det nästa helg). Gick in en snabbis på Akademibokhandeln och fastnade för dessa tre rea-böcker. 25 pix stycket – helt okej med andra ord.

Korthuset – Hur tjuvarna flyttade ut på nätet och varför din bank lät det hända av Daniel Goldberg och Linus Larsson är den boken i trion som min sambo valde ut. Känns ganska onödigt att sammanfatta baksidetexten när underrubriken gjorde det så bra. Duon har tidigare skrivit boken Svenska hackare, som enligt sambons utsago var halvbra skriven men ack så intressant.

Vaclav och Lena av Hayley Tanner är författarens debut. Det är en kärlekshistoria där de två barnen Vaclav och Lena träffas och kommer varandra nära, kanske tack vare sina olikheter. En dag kommer inte Lena till skolan och helt plötsligt är hon inte längre en del i Vaclavs liv. Varje kväll säger han godnatt till Lena samtidigt som han undrar om hon gör samma sak. Sju år senare, kvällen innan Lenas sjuttonårsdag, får han veta svaret.
Hyllorna här hemma behövde lite romantik, alldeles för många mordhistorier som syns i hyllorna just nu, hahaha.

Och snön smälter på Hester Street av Daisy Waugh utspelar sig i Hollywood år 1929 där kändisparet Max och Eleanor är branschens favoriter. I deras närhet flockas kändisar som Charlie Chaplin, champagnen flödar och rikedomarna ökar dagligen. Men är allt så perfekt under ytan?
Historisk fiktion som utspelar sig i 1900-talets Hollywood? Ja, tack!

2 reaktioner på ”25 år och nya rea-böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s