Film: Fantastic four och Four: Rise of the Silver surfer

51AM4R5J04LI år kommer nya versionen av Fantastic four, så självklart behöver man uppdatera minnet med den gamla versionen. När man har sett klart den så måste man såklart se uppföljaren Four: Rise of the Silver Surfer också. Eller är det bara jag som fungerar så?

Fem stycken vetenskapsmän med en lång bakgrund tillsammans åker upp i rymden för att fixa och trixa men blir träffade av en speciell sorts storm som förändrar deras DNA. De får olika superhjältekrafter (till exempel osynlighet). Sedan upppstår ett hot (i stort sett mot hela världen, i tvåan också) och de ska försöka rädda världen samtidigt som att de ska försöka hitta ett sätt att bli av med de jobbiga superkrafterna.

Det vill säga till 90% samma plot som alla andra superhjältefilmer som finns.

Jag älskar det.

Tyvärr känns filmerna lite b ibland, man ser hur fejk vissa saker är och så vidare, men jag vet inte om det beror på att det har gått 10 år (har man blivit bortskämd med den bra tekniken som idag används i filmindustrin?) eller om de var b redan då? Jag minns inte… Men det går hem ändå. Som sagt så är det ganska förutsägbart, med romantik, en snubbe som är typiskt snubbig och rolig och en riktig tönt som är dålig på att ta hintar. Classic. Men det ÄR roligt och det ÄR spännande ändå. Värd att se om man gillar superhjältar. Nu ser jag fram emot den nya versionen ännu mer!

År: 2005 samt 2007
Medverkande: Ioan Gruffud, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s