Skuggpojken – Lucifer

206198966_0edea7a6-6ccb-4afc-ac09-96884664c477År 1970 försvinner en pojke från en tunnelbanestation i Stockholm. Många år senare försvinner pojkens lillebror Joel Klingberg, nu en vuxen man. Joels fru ber Danny Katz, en av makens gamla bekanta från militären, om hjälp. Var har hennes man tagit vägen?

Danny, ett språkgeni men också en narkoman med en mardrömslik bakgrund, bestämmer sig för att försöka finna Klingberg. Detta sätter igång en rad händelser där både Dannys och flera andra människors liv sätts i fara. Har Joel försvunnit frivilligt? Är försvinnandet relaterat till broderns försvinnande många år tidigare?

Skuggpojken är Lucifers, egentligen Carl- Johan Vallgren, första del i en noir-thriller  om Danny Katz. Del två, Svinen, släpps i september i år. Så vad tycker jag då? Jag gillar den, man fastnar och det finns en hel del wtf-moments då jag blev riktigt chockad över vad som hände. Ska jag vara ärlig så var första halvan bättre än andra, men boken är väl värd att läsa och jag ser fram emot höstens uppföljare. Språket är typiskt svensk deckare – enkelt men inte för enkelt, men det är storyn som drar in en. Värd att läsa.

Finns att köpa här: Bokus och adlibris

2 reaktioner på ”Skuggpojken – Lucifer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s